CE ESTE O GRADINA SENZORIALA?

 

Arta utilizării plantelor ca instrumente pentru vindecare nu este o practică nouă.

Civilizațiile antice și diversele culturi, de-a lungul timpului, au încorporat utilizarea terapiei horticole ca parte a unui regim holistic de vindecare.

O gradina senzoriala este locul in care experimentam totul cu ajutorul celor 5 simturi, stimuland astfel memoria multisenzoriala.

Este gradina celor 5 simturi: miros, gust, auz, vaz si atingere.

Experimentam totul prin simțurile noastre și acest lucru creează amintirile multi-senzoriale pe care le purtăm cu noi. Cu cat stimulam mai multe simturi, cu atât mai bogată este experiența și cu atat ne amintim mai mult.

Cu un design specific și o atenție deosebită pentru detalii, o grădină obisnuita devine o sărbătoare senzorială.

CINE POATE BENEFICIA DE O ASEMENEA GRADINA?

Toată lumea poate beneficia de o grădină senzoriala și poate fi încorporată cu ușurință în orice peisaj! Designul gradinilor senzoriale difera in functie de utilizare.

Companii care vor sa puna la dispozitiea angajatilor un loc de recreere terapeutic si care sa aduca beneficii remarcabile angajatilor, ca reducerea absenteismului, cresterea randamentului, imbunatatirea starii de bine pot beneficia de o gradina senzoriala.

Oricare dintre voi, care aveti un spatiu personal in jurul casei si pe care doriti sa il amenajati astfel incat sa devina mai mult decat o gradina, sa devina terapeutul tau personal impotriva stresului cotidianputeti sa apelati la o gradina senzoriala.

 

BENEFICII

Beneficiile terapeutice pentru persoanele cu probleme fizice, emoționale, mentale și sociale sunt numeroase.

Profesioniștii spun că persoanele care cresc in natura și îngrijesc plantele tind să aibă mai mult succes în alte aspecte ale vieții lor.

In plus față de stimularea simțurilor, terapia în grădină tinde să elibereze stresul, să atenueze depresia, să îmbunătățească creativitatea, să promoveze emoțiile plăcute, să îmbunătățească abilitățile motorii și să reducă negativitatea.
Pacienții care se recuperează in urma unor afectiuni sau intervenții chirurgicale minore care au fost expuși in grădini senzoriale pentru terapie tind să se recupereze mai repede decât ceilalti.

O GRADINA SENZORIALA ARE COSTURI SUPLIMENTARE FATA DE O GRADINA                                                                          OBISNUITA?

NU!

Costurile sunt asemanatoare, diferenta o face modul in care este gandit designul gradinii si elementele constitutive care vor stimula cele 5 simturi.

SERVICII